Трамп підтримав протести в Ірані

Неділя, 12 січня 2020, 10:33

Президент США Дональд Трамп висловив підтримку протестувальникам, які вийшли на вулиці Тегерана і інших іранських міст після визнання Іраном факту збивання українського літака авіакомпанії МАУ іранськими військовими.

Про це йдеться у Twitter американского президента, повідомляє "Європейська правда".

"Звертаюся до хороброго, багатостраждального народу Ірану: я підтримую вас з самого початку мого президентства, і моя адміністрація буде продовжувати підтримувати вас. Ми уважно стежимо за вашими протестами і надихаємося вашою мужністю" написав Трамп.

Він наголосив, що уряд Ірану повинен дозволити правозахисним групам відстежувати і повідомляти факти з місць про триваючі протести.

"Не може бути ні чергової різанини мирних протестувальників, ні відключення інтернету. Весь світ спостерігає" - заявив Трамп.

Протести спалахнули після того як влада Ірану визнала у суботу, що її військові випадково збили літак "Міжнародних авіаліній України" через кілька хвилин після зльоту у середу. Протести поширилися по всьому Ірану, включаючи такі великі міста, як Шираз, Ісфахан, Хамедан і Орумія.

Спецпризначенці застосували сльозогінний газ проти іранців, які вимагали відставки верховного лідера Алі Хаменеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.