У Фінляндії почався масштабний страйк у сфері лісової промисловості

Понеділок, 27 січня 2020, 10:04

Близько 9 тисяч робітників фінських паперових фабрик 27 січня розпочали тритижневий страйк після того, як переговори щодо оплати праці провалилися.

Про це йдеться в заяві їхньої профспілки, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Ще 6 тисяч працівників на пилорамах, фанерних заводах та інших заводах лісової промисловості також розпочали страйк у понеділок, що призвело до загального перебою в роботі близько 15 тисяч працівників.

Роботодавці пообіцяли відреагувати на дії робітників на десятках заводів з 10 лютого, якщо до цього часу не буде досягнуто домовленості, що ще більше паралізує фінську лісову промисловість - головне джерело доходів від експорту.

Уряд Фінляндії кваплять збільшувати трудову міграцію через дефіцит робочої сили

Наступний раунд переговорів запланований на вівторок. Хоча профспілки прагнуть підвищення зарплати та зменшення кількості робочих годин, роботодавці стверджували, що робоча сила вже й так надто дорога в порівнянні з країнами, такими як Швеція та Німеччина.

У Фінляндії в останні місяці сталася хвиля трудових конфліктів через питання оплати праці та робочого часу, що спричинило у грудні відставку колишнього прем'єр-міністра Антті Рінне через страйк працівників пошти.

Рінне замінила Санна Марін, перша у країні жінка-прем'єр, і в 34 роки - наймолодша у світі прем'єр-міністр.

Читайте також: "Фінський політичний рекорд: чим здатна вразити наймолодша прем'єрка Європи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.