В Афганістані розбився військовий літак США, підтвердили джерела

Понеділок, 27 січня 2020, 19:07

Літак, що розбився у понеділок в Афганістані, належить армії США.

Про це стало відомо агентству Reuters від анонімних джерел в американській адміністрації, повідомляє "Європейська правда".

Чиновники, що говорили на умовах анонімності, повідомили, що це був невеликий військовий літак. Поки немає ніяких ознак того, що літак був збитий в результаті дій противника, зазначили джерела.

"Талібан" заявив, що літак з американськими військовими "розбився" в Афганістані - ЗМІ

Один з чиновників сказав, що в літаку перебувало щонайменше 10 осіб. Пентагон наразі не оприлюднив офіційну заяву про катастрофу.

Водночас телеканал Fox News з посиланням на військове джерело повідомив, що на борту було до 5 осіб. Інформації про те, чи хтось вижив – немає.

Літак моделі Bombardier E-11A розбився і загорівся у понеділок на території, підконтрольній "Талібану", за 130 кілометрів від Кабула.

Армія США розслідує загадкову катастрофу літака в Афганістані

Місцеві афганські чиновники спочатку заявили, що це пасажирський літак, який належить афганській авіакомпанії Ariana. Однак авіакомпанія це спростувала, а авіаційний орган Афганістану оголосив, що жоден цивільний літак не розбився.

Згодом "Талібан" заявив, що він збив американський літак, і що весь персонал на борту загинув. Водночас є й інше пояснення  талібів, що літак просто розбився.

Речниця центрального командування США Бет Ріордан відмовилася коментувати заяву талібів. Раніше вона повідомила, що армія США розслідує повідомлення про катастрофу літака.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.