Європейський парламент схвалив угоду про Brexit

фото
Середа, 29 січня 2020, 19:38

Європейський парламент у середу ввечері ратифікував угоду про вихід Британії з ЄС, наблизивши перший в історії вихід держави-члена з блоку. 

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди". 

Рішення схвалили 621 голосом "за". 49 євродепутатів виступили проти, 13 утрималися.

Голосуванню передували дебати, під час яких деякі британські депутати не могли стримати сліз. Водночас інші навпаки раділи, що країна нарешті залишить ЄС.

Частина євродепутатів з'явились на історичне засідання із шарфами з символікою Британії та ЄС і написом "Завжди об'єднані".

 
Фото: АР

Перед голосуванням представник Європарламенту щодо Brexit Гі Вергофстадт сказав, що вихід Британії є сумним приводом для проведення засідання.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що ратифікація угоди про вихід є лише першим кроком до нового партнерства між ЄС та Великою Британією. Вона закінчила свою промову словами "Ми завжди будемо любити тебе… Хай живе Європа".

Україна на один рік запровадить безвіз для громадян Британії після Brexit

Після рішення Європарламенту Рада ЄС завершить процес ратифікації, проголосувавши кваліфікованою більшістю голосів. Це голосування відбудеться 30 січня.

Британія вже завершила процес ратифікації зі свого боку.  Країна перестане бути членом ЄС у п’ятницю, 31 січня, о 23:00 за Грінвічем.

Очікується, що переговори щодо відносин Великої Британії з ЄС після Brexit почнуться на початку березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.