Українців попередили у зв’язку із потужним штормом у Британії

Понеділок, 10 лютого 2020, 15:16

У зв’язку з потужним штормом "К'яра", який обрушився на території Сполученого Королівства, посольство України у Великій Британії опублікувало рекомендації українцям, які перебувають у зоні ураження стихії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу посольства.

"У зв’язку з потужним штормом Ciara оголошено жовтий (попереджувальний) рівень небезпеки. На багатьох автомагістралях обмежено рух через аварії або повалені дерева та електроопори. Можливі зміни у русі громадського транспорту, мають місце затримки рейсів залізничного та повітряного сполучення", - йдеться у повідомленні.

У Британії залишаються чинними близько 200 попереджень про повені. Синоптики очікують, що несприятлива погода триватиме протягом тижня. Попередження про погодну небезпеку залишається чинним до середи, 12 лютого.

Колапс на залізниці і зачинені школи: буревій "Забіне" прийшов у Німеччину

"Посольство рекомендує громадянам України, які перебувають у зоні ураження стихії, виявляти підвищену обачність, без нагальної потреби не залишати приміщень, уважно стежити за повідомленнями місцевих органів про розвиток ситуації, дотримуватися інструкцій місцевих рятувальних служб", - зазначили дипломати.

У випадку потрапляння у надзвичайні ситуації, рекомендуємо негайно повідомляти аварійні та рятувальні служби Сполученого Королівства на екстрені номери: 112 або 999, а також інформувати Посольством за номером "гарячої лінії" +4475-53483628, адреса електронної пошти consul_gb@mfa.gov.ua.

Нагадаємо, водночас у Німеччині - колапс на залізниці і зачинені школи через буревій "Забіне",  на гірськолижному курорті Польщі - двоє загиблих через зірваний вітром дах, а у Швеції через шторм понад 16 тисяч осіб залишилися без світла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.