Партія Меркель 25 квітня обере нового лідера

оновлено
Понеділок, 24 лютого 2020, 12:12

Християнські демократи канцлерки Німеччини Ангели Меркель 25 квітня проведуть позачерговий з'їзд партії, на якому оберуть нового лідера.

Відповідний графік узгодили на засіданні президії партії під головуванням Аннегрет Крамп-Карренбауер, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Bild.

На конгресі ХДС делегатам запропонують проголосувати за нового лідера, який, найімовірніше, поведе партію на наступні федеральні вибори, що відбудуться у жовтні 2021 року.

Генеральний секретар ХДС Пауль Зем'як дав зрозуміти, що Крамп-Карренбауер не висуватиме конкретної кадрової пропозиції: "Слава богу, ми не живемо в монархії, де офіси просто успадковуються".

Партія Меркель провалила місцеві вибори у Гамбурзі

Нагадаємо, протеже Меркель Крамп-Карренбауер заявила, що не має наміру висувати свою кандидатуру на пост канцлера на наступних парламентських виборах в 2021 році і що після запуску процесу вибору кандидатів на посаду канцлера від консерваторів піде з поста лідера ХДС.

Це сталося після того, як ХДС в східному штаті Тюрингія проігнорувала її вказівки не підтримувати ультраправих в голосуванні щодо обрання регіонального прем'єра.

Відомо, що колишній голова парламентської фракції ХДС Фрідріх Мерц має намір висунути свою кандидатуру на пост голови партії.

Також серед претендентів голова комітету у закордонних справах бундестагу Норберт Реттген, прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет і міністр охорони здоров'я Єнс Шпан.

Читайте також: "Новий виклик для Меркель: чому партія канцлера втратила лідера та репутацію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.