В Естонії перший випадок коронавірусу: у іранця, який приїхав з Латвії

Четвер, 27 лютого 2020, 08:52

В Естонії зафіксували перший випадок зараження новим типом коронавірусу у громадянина Ірану, який прибув автобусом з Риги.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Сьогодні вранці надійшла інформація про те, що в Естонії станом на вечір вчорашнього дня виявлено першого інфікованого. Йдеться про постійного жителя Естонії, який не є її громадянином. Більш точну інформацію дасть Департамент здоров'я", - заявив міністр соціальних справ Танел Кійк.

У Норвегії, Фінляндії та Румунії зафіксували перші випадки коронавірусу

Заражений повернувся до Естонії в середу ввечері з Ірану. В даний час він ізольований. "За моєю інформацією, йдеться про громадянина Ірану", - уточнив Кійк.

За його словами, хворий прибув до Естонії автобусом з Риги, повітряним і морським транспортом він не користувався.

Чоловіка помістили в клініку інфекційних захворювань при Талліннській центральній лікарні. Більш детальну інформацію естонська влада має намір надати протягом дня на спеціальній прес-конференції.

В останні дні Іран стає одним з епіцентрів поширення епідемії коронавірусу за межами Китаю. За даними на 26 лютого, кількість зафіксованих в Ірані випадків зараження досягла 95, збільшившись за добу більш ніж на 30. З Ірану коронавірус потрапив в кілька сусідніх країн на Близькому Сході.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: