Туреччина заблокувала доступ до соцмереж після атаки в Ідлібі

інфографіка
П'ятниця, 28 лютого 2020, 16:14

Туреччина заблокувала доступ до соціальних мереж після авіаудару, в результаті якого в сирійському Ідлібі загинули щонайменше 33 її військовослужбовці.

Про це свідчать дані групи з моніторингу інтернету NetBlocks, повідомляє "Європейська правда".

"Мережеві дані інтернет-обсерваторії NetBlocks підтверджують, що Туреччина заблокувала доступ до соціальних мереж після нападу на турецькі війська в Ідлібі, Сирія, в четвер 27 лютого 2020 року", - повідомили у NetBlocks.

Зазначається, що Facebook і Instagram стали недоступні в 23.30  за місцевим часом (20.30 за Гринвічем) через національного провайдера Turk Telecom і згодом інших провідних постачальників послуг. Дані показують, що бекенд-сервери YouTube і WhatsApp також були частково обмежені в той же час або незабаром після цього.

Незважаючи на те, що про блокування соцмереж офіційно повідомлено не було, зрозуміло, що ці заходи пов'язані з розгортанням військ в Сирії. При цьому в якості обґрунтування таких заходів джерела називають дезінформацію, яка поширювалась в інтернеті.

 

Нагадаємо, у ніч на п'ятницю щонайменше 33 турецьких військових загинули в сирійській провінції Ідліб внаслідок авіаударів армії президента Сирії Башара Асада та російських військ.

Читайте також: "Війна на трьох: що означає протистояння між Туреччиною, Росією і Сирією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.