Франція закликала Путіна і Асада зупинити наступ у Сирії

П'ятниця, 28 лютого 2020, 17:56

Франція закликала Росію і уряд Сирії припинити наступ на північному заході країни і заявила, що Європа готова посилити допомогу Туреччині у її зусиллях зі стримування сирійських біженців.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у комюніке глави МЗС Франції, опублікованому на сайті міністерства за підсумками його переговорів з турецьким колегою.

"Я повторив заклик Франції до сирійського режиму і Росії припинити військовий наступ на північному заході Сирії, повністю дотримуватися своїх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом і повернутися до домовленостей про припинення вогню восени 2018 року, щоб негайно припинити військові дії", - заявив Жан-Ів Ле Дріан після переговорів з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу.

Британія скликає екстрене засідання Радбезу ООН через атаку в Сирії

Він привітав зусилля, яких докладають сусіди Сирії, зокрема Туреччина, з надання допомоги сирійським біженцям.

"Я підтвердив нашу рішучість мобілізувати посилену гуманітарну допомогу - як на національному рівні, так і на рівні ЄС і його держав-членів", - сказав Ле Дріан.

Нагадаємо, у ніч на п'ятницю щонайменше 33 турецьких військових загинули в сирійській провінції Ідліб внаслідок авіаударів армії президента Сирії Башара Асада та російських військ.

Після цього у ЗМІ з’явилась інформація, що Анкара більше не буде стримувати новий потік біженців, які хочуть потрапити до Європи. Після цих чуток турецький уряд оголосив, що політика щодо біженців не змінилася.

Читайте також: "Війна на трьох: що означає протистояння між Туреччиною, Росією і Сирією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: