Ейфелеву вежу закрили для туристів через страйк у Парижі проти пенсійної реформи

Четвер, 6 лютого 2020, 13:38

Ейфелева вежа у четвер закрита для відвідувачів через національний страйк проти пенсійної реформи, до якого приєдналися і співробітники компанії, котра обслуговує пам'ятку.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідна інформація розміщена у Twitter.

"Через національний страйк я сьогодні закрита. Доступ до еспланади залишається відкритим і безкоштовним", - йдеться у повідомленні.

Лувр також попередив відвідувачів, що години роботи може бути змінено, а деякі зали закрито.

Водночас на сайтах Центру Помпіду або Музею д'Орсе інформації про те, що заклади змінюють графік своєї роботи через страйк, поки що немає.

Уряд Франції узгодив проєкт пенсійної реформи на тлі протестів

У четвер у Парижі відбувається черговий загальнонаціональний страйк проти пенсійної реформи. В акції беруть участь і співробітники транспортного сектора, в тому числі наземного громадського транспорту.

Ейфелеву вежу закривають для відвідувачів вже вчетверте з початку грудня, коли розпочалися протести проти пенсійної реформи.

Профспілки сподіваються зберегти тиск на уряд, поки законопроєкт зараз вивчається в комітеті в Національних зборах. Цього тижня розпочалася робота комітету, який повинен вивчити понад 20 000 поправок, у тому числі 19 000 від противників реформи.

Очікується, що 17 лютого в парламенті розпочнеться обговорення документа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.