На Німеччину насувається потужний буревій "Забіне"

Субота, 8 лютого 2020, 15:00

До Німеччини наближається потужний буревій "Забіне" ("Сабіна"), який досягне території країни вдень у неділю, 9 лютого.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

"Буде небезпечно", - застеріг метеоролог Андреас Фрідріх з Німецької метеорологічної служби (DWD).

За прогнозами, пориви вітру сягатимуть від 100 до 175 кілометрів на годину. Метеорологи попереджають, що буревій може викорчовувати дерева і зривати покриття дахів. Найнебезпечніша ситуація, за оцінкою Фрідріха, очікується в ніч на понеділок, 10 лютого.

Німецька залізниця Deutsche Bahn вже попередила про можливі проблеми із залізничним сполученням і рекомендувала пасажирам утриматися від поїздок у часовому проміжку між неділею, 9 лютого, і вівторком, 11 лютого. Найбільші транспортні ускладнення очікуються на півночі та заході Німеччини.

Буревій, що насувається на Німеччину з Атлантики, як очікується, близько полудня неділі, 9 лютого, має досягнути північно-західних регіонів країни.

На узбережжі Північного моря, за оцінками метеорологів, очікуються пориви вітру до 120 кілометрів на годину. Упродовж наступних годин "Забіне" прямуватиме в південному напрямку. Увечері в неділю буревій, ймовірно, досягне території Айфелю та Нижнього Рейну, а в ніч на понеділок, 10 лютого, дійде до Баварії. У багатьох регіонах країни сильний вітер супроводжуватимуть потужні зливи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.