Ердоган: Туреччина триматиме кордон відкритим для мігрантів, поки ЄС не виконає угоду

Середа, 11 березня 2020, 12:03

Туреччина планує тримати свої кордони відкритими для мігрантів, які намагаються виїхати до Європи, поки Європейський Союз "не виправдає очікування Анкари" щодо міграційної угоди 2016 року.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters, про це у середу заявив турецький президент Реджеп Таїп Ердоган.

У своєму виступі перед законодавцями своєї партії в парламенті Ердоган сказав, що Туреччина представить свої пропозиції ЄС до саміту блоку 26 березня.

Ердоган їде на переговори з ЄС на тлі загострення міграційної кризи

Як повідомлялось, Європейський Союз і Туреччина домовилися переглянути міграційну угоду 2016 року в спробі врегулювати загострення, під час якого тисячі людей намагаються потрапити до Європи.

Відповідно до угоди 2016 року, ЄС запропонував Туреччині до 6 млрд євро в якості допомоги для сирійських біженців, яких вона приймає, прискорення процесу вступу в ЄС та інші стимули, щоб зупинити мігрантів, які прямували в Європу. Після вступу угоди в силу наплив мігрантів різко скоротився.

Голова Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що Брюссель буде працювати над тим, аби прояснити реалізацію угоди між Туреччиною і ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.