Меркель відреагувала на рішення Ердогана пустити мігрантів у ЄС

Понеділок, 2 березня 2020, 18:23

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила в понеділок, що вона розуміє очікування президента Туреччини Таїпа Ердогана щодо більшої допомоги від Європи задля боротьби з міграційною кризою, але додала, що він не повинен використовувати біженців, щоб показати своє невдоволення.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Понад 10 тисяч мігрантів, переважно з Сирії, інших країн Близького Сходу та Афганістану, підступили до сухопутних кордонів Туреччини із країнами ЄС, Грецією та Болгарією, відколи Анкара минулого четверга заявила, що припинить стримувати їх на своїй території.

Росія заявила, що ввела військову поліцію в стратегічне сирійське місто Саракіб

"Я розумію, що перед Туреччиною стоїть дуже великий виклик щодо Ідліба", - сказала Меркель журналістам. "Все-таки для мене неприйнятно, що він - президент Ердоган та його уряд - не висловлюють цього невдоволення в діалозі з нами як Європейським Союзом, а на спині біженців. Для мене це не шлях вперед".

Меркель додала, що Європейський Союз та Туреччина повинні відновити переговори про свою угоду щодо біженців і що Німеччина також відкрита до підтримки Туреччини на двосторонньому рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.