Бельгія скасовує заборону на знижки в супермаркетах через скарги на підвищення цін

Вівторок, 31 березня 2020, 14:52

Бельгія скасовує двотижневу заборону на акції і знижки в супермаркетах, покликану перешкодити здійсненню панічних покупок через карантинні заходи проти коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Бельгійці, як і багато споживачів в інших країнах, почали масово закуповуватися в магазинах після того, як були оголошені заходи із соціального дистанціювання. Після цього 18 березня була введена заборона на розпродажі та знижки.

Через "коронапаніку" британці встановили абсолютний рекорд закупівлі продуктів

Заборона була розроблена в тому числі для того, щоб люди масово не збиралися в магазинах, намагаючись скористатися акціями, що рекламуються в щотижневих листівках.

Колишній міністр економіки Вінсент Ван Квікборн в суботу написав в Twitter, що ціни на багато товарів в його магазині виросли в порівнянні з двома тижнями раніше, і закликав скасувати заборону на знижки.

Після цього люди почали викладати в соцмережах цінники зі своїх магазинів з прикладами підвищення цін. Наприклад, пакет з чіпсами з одного магазину був на 29% дорожче, хоча магазини не підвищили ціни, а просто припинили спеціальні продажі.

Зміни в законі, що дозволяють знижки, набудуть чинності в понеділок або вівторок, заявила прессекретар міністра економіки та у справах споживачів Наталі Мюлле.

На даний момент у Бельгії з симптомами коронавірусу госпіталізовані 4920 людей, з них 485 осіб госпіталізовані протягом останньої доби. 1021 людина перебуває в реанімації.

Кількість людей, які видужали, зросла до 1696. Всього у Бельгії від коронавірусної хвороби померли 705 людей.

Нагадаємо, Данія заявила про уповільнення темпів поширення коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.