Нідерланди хочуть розширити угоду Путіна з Ердоганом щодо Сирії

П'ятниця, 6 березня 2020, 09:59

Угода про припинення вогню між Москвою та Туреччиною в провінції Ідліб в Сирії має бути закріплена створенням там безполітної зони, що дасть змогу зупинити подальші обстріли лікарень.

Про це 6 березня заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, повідомляє "Європейська правда".

"Я радий, що домовлено про припинення вогню, але потрібно побачити, чи воно буде тривалим. Я думаю, було б розумно додати безполітну зону", - сказав Блок журналістам, приїхавши на позачергове засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у столиці Хорватії Загребі.

"Ми знаємо і росіяни також знають про жахливі історії бомбардувань лікарень, і цьому слід покласти край", - зазначив він.

Війна на трьох: що означає протистояння між Туреччиною, Росією і Сирією

"Я думаю, що європейські країни дуже прагнуть зробити крок вперед, щоб переконати всіх членів Ради Безпеки ООН створити цю безполітну зону, насамперед для сирійської авіації. Це не перешкоджатиме боротьбі з Аль-Каїдою, але це зупинить бомбардування лікарень", - заявив Блок.

Він також сказав, що Туреччина намагається тиснути на Європу "в спосіб, що не є прийнятним".

"Не можна використовувати людей, які шукають кращого життя, щоб тиснути на Європу", - каже Блок. 

Нагадаємо, після низки випадків бомбардувань медичних закладів у Сирії координатор з гуманітарної допомоги ООН вимагав від росіян надати детальну інформацію про те, як вона використовує надані їй координати розташування лікарень в країні. 

Президенти Туреччини і Росії напередодні провели переговори у Москві, на яких домовились про припинення вогню з півночі 6 березня в сирійському Ідлібі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: