ЄС розгляне виділення додаткової допомоги Туреччині для біженців

П'ятниця, 6 березня 2020, 10:24

Глави МЗС ЄС в п'ятницю на засіданні в Загребі розглянуть можливість надання Туреччині додаткової допомоги для утримання біженців на своїй території.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це перед початком міністерської зустрічі заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Ви знаєте, Туреччина має великий тягар, 4 мільйони (біженців з Сирії. – ЄП), ми повинні це розуміти. Але водночас ми не можемо прийняти, що мігрантів використовують для тиску", - сказав Боррель.

Путін і Ердоган досягли домовленості щодо сирійського Ідлібу – ЗМІ

Він також позитивно оцінив досягнення угоди про режим припинення вогню в сирійському Ідлібі між президентами Росії і Туреччини.

"Припинення вогню - це хороша новина. Давайте подивимося, як це працює, але це є попередньою умовою для збільшення гуманітарної допомоги людям в Ідлібі", - зазначив європейський дипломат.

Відповідаючи на питання, чи слід ЄС поліпшити відносини з Росією після досягнутих домовленостей про перемир’я, Боррель сказав: "Нам потрібно покращити відносини і з Туреччиною, і з Росією. Є дуже багато питань, які нам треба покращити, обговорити, ось чому ми тут".

6 березня у Загребі проходить засіданні міністрів закордонних справ ЄС, на якому центральним питанням є загострення ситуації в Ідлібі та ризик нової міграційної кризи.

Нідерланди на зустрічі запропонують створити в Ідлібі безпольотну зону, що дасть змогу зупинити подальші обстріли лікарень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: