В Ісландії оголосили надзвичайний стан через коронавірус

Субота, 7 березня 2020, 10:49

Департамент цивільного захисту та управління надзвичайними ситуаціями оголосив надзвичайний стан в Ісландії після того, як було встановлено, що двоє людей заразилися COVID-19 на території країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Iceland Monitor.

У п’ятницю було підтверджено шість нових випадків захворювання COVID-19, в результаті чого загальне число підтверджених випадків склало 43. Двоє з тих, кому в п’ятницю поставили діагноз, заразилися в Ісландії. Це перший випадок зараження вірусом в Ісландії. Всі інші випадки захворювання були зафіксовані у осіб, які побували в Італії та Австрії, де каталися на лижах.

"У світлі цієї інформації ... в даний час планується підняти рівень готовності Департаменту цивільного захисту та управління надзвичайними ситуаціями до надзвичайного стану", - заявив головний епідеміолог Ісландії Орольфур Гуднасон.

Наразі надзвичайний стан не вплине серйозним чином на громадськість. В установах необхідно буде дотримуватися більш суворих правил щодо профілактики захворювань.

Коронавірус: у Парижі з лікарень вкрали 11 тисяч масок

"Це не означає, що ми вводимо заборону на масові зібрання, але ми не можемо не сказати, що момент, коли це станеться, наближається", - заявив головний суперінтендант Відір Рейніссон.

"І ми будемо використовувати цей підхід. Заборона на публічні збори, ймовірно, є одним з найефективніших інструментів, які ми маємо в нашому арсеналі, щоб уповільнити поширення вірусу, і ми повинні застосовувати його правильно і максимально ефективно ",- додав він.

В даний час лише людям, сприйнятливим до інфекції, не рекомендується відвідувати масові зібрання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: