В Іспанії заарештували 89 осіб за контрабанду мігрантів і наркотиків

Субота, 7 березня 2020, 16:42

Іспанська поліція заарештувала 89 осіб, підозрюваних у приналежності до злочинного угруповання, яке займалося контрабандою мігрантів і гашишу з Північної Африки в Іспанію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Цивільна гвардія заявила в суботу, що контрабандна мережа нібито використовувала швидкісні катери для перевезення людей і наркотиків через Гібралтарську протоку з Сеути, іспанського анклаву в Північній Африці.

Національне правоохоронне агентство повідомило, що слідчі знайшли докази того, що 11 швидкісних катерів перевезли в цілому 269 осіб і більше 10 000 кілограмів гашишу. Мережа  використовувала радіолокаційні системи та спостережні пункти на узбережжі, щоб уникнути виявлення.

За повідомленнями поліції, мігранти утримувалися торговцями людьми в Іспанії до тих пір, поки їх сім'ї не виплачували 5000 євро.

Поліція Данії арештувала 27 іноземців за контрабанду кокаїну

Цивільна гвардія не повідомила, коли були зроблені 89 арештів. Зазначається, що ще 39 осіб перебувають під слідством у цій справі.

Поліцейське відомство заявило, що його співробітники в ході розслідування конфіскували більше 10 тонн гашишу, 26 човнів, 29 транспортних засобів, 250 000 євро готівкою і 12 одиниць вогнепальної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: