Євроінтеграційний комітет відправив на доопрацювання законопроєкт про заборону хутрового виробництва

П'ятниця, 10 квітня 2020, 16:23

Євроінтеграційний комітет відправив на доопрацювання проєкт закону, яким пропонувалося заборонити хутрове виробництво, та альтернативний до нього проєкт.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідне повідомлення розміщене на сайті Комітету.

Комітет Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС визнав таким, що не відповідає праву ЄС, проект закону  №2360 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання хутрового виробництва в Україні.

Рада починає погоджувати з ЄС енергетичні законопроєкти за новою процедурою

Законопроєкт пропонує з 2025 року заборонити діяльність тваринницьких комплексів для вирощування хутрових тварин, а на перехідний період - захистити хутрових тварин від жорсткого поводження та ліцензувати цей бізнес.

У запропонованій редакції проєкт, за висновком Комітету, "не відповідає праву ЄС і потребує суттєвого доопрацювання з метою повного врахування та належної імплементації положень Директиви 98/58/ЄС, Регламенту № 1099/2009,  Директиви 2011/92/ЄС".

Таким, що частково відповідає праву ЄС, визнано проєкт Закону №2360-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання виробництва хутра в Україні – альтернативний до №2360.

У ньому, на відміну від №2360, пропонується до 1 січня 2023 року врегулювати "господарську діяльність з розведення, вирощування та/або утримання хутрових тварин з метою виробництва хутра" відповідно до "затверджених" вимог, а не взагалі заборонити таку підприємницьку діяльність.

Цей проєкт закону, за висновком Комітету, також потребує доопрацювання "з метою повного врахування та належної імплементації положень Директиви 98/58/ЄС, Регламенту № 1099/2009 та Директиви 2011/92/ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: