Коронавірус: Бельгія запустить власне виробництво масок

Субота, 11 квітня 2020, 17:16

Бельгія запустить власне виробництво масок для потреб країни у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Як пише "Європейська правда" із посиланням на De Morgen, про це оголосив міністр з цифрових питань, телекомунікацій та поштового зв’язку Філіп де Баккер, який очолює також робочу групу із забезпечення країни медзасобами у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Філіп де Бакер повідомив, що країна у партнерстві з двома фламандськими компаніями запустить власне виробництво хірургічних масок. За його словами, такої домовленості досягли вчора увечері.

Нідерланди відкликають з лікарень маски китайського виробника через неналежну якість

"Ми досягли згоди і можемо підписати контракт у будь-який момент, - зазначив де Баккер. – Я дуже задоволений, тому що це дає нам впевненість на найближче і подальше майбутнє. Я щасливий, що ми зможемо запустити власне виробництво масок у Фландрії і будемо впевнені у їхній якості",- розповів він.

Поштовхом до такого рішення стала ситуація, коли 3 мільйони придбаних  Бельгією у китайського виробника масок типу FFP2 виявилися неналежної якості.

За словами директора однієї з компаній, які беруть участь у проекті, на перших етапах можливо буде виробляти близько 1 мільйона хірургічних масок на тиждень.

За результатами дослідження робочої групи під керівництвом де Бакера, країна протягом найближчого місяця потребуватиме близько 15 мільйонів хірургічних масок та 3 мільйони масок типу FFP2.

Як повідомляють національні органи охорони здоров'я, за останню добу у Бельгії від коронавірусу загинули 327 осіб, з них 219 - у будинках для літніх людей. Загальна кількість загиблих в країні зросла до 3346. Кількість заражень з початку епідемії перевищила 28 тисяч, з них 1351 були виявлені за останню добу. 

Нагадаємо, раніше про намір запустити власне виробництво масок заявляв президент Франції Еммануель Макрон.

Читайте також: Епідемія за розкладом: як Бельгії вдалося наперед розпланувати боротьбу з коронавірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: