В Іспанії медики складають 20% хворих на коронавірус

Субота, 25 квітня 2020, 14:24

В Іспанії медики складають 20% від загальної кількості хворих на коронавірус.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais.

За даними звіту Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності, оприлюдненого у четвер, в Іспанії медики складають 20% від загальної кількості хворих на коронавірус, що є найвищим показником у світі.

Епідемія в Іспанії: другий день поспіль одужало більше людей, ніж захворіло

Аналогічний показник лише у Ломбардії, епіцентрі епідемії в Італії, тоді як загалом в Італії медиків серед хворих – 10%. У США цей показник складає 3%, у Китаї – 3,8%.

За даними міністерства охорони здоров’я Іспанії на п’ятницю, 24 квітня, серед хворих на коронавірус було більше 35 тисяч працівників сфери охорони здоров’я - з 219,7 тисяч підтверджених випадків.

В Італії, станом на четвер, лікарів серед інфікованих було дещо менше 18 тисяч – з 189 973 підтверджених випадків на цю дату.

Причиною такої великої кількості хворих серед іспанських медиків називають нестачу захисного обладнання.

Зазначимо, що не тільки в Іспанії медики складають значну частку хворих на коронавірус. Наприклад, у Молдові станом на 22 квітня медики становили понад 20% усіх хворих - 658 із 2614 випадків, а за даними на 7 квітня – понад чверть від загальної кількості заражених.

Відсоток хворих серед протестованих на вірус британських медиків також виявився вищим, ніж відсоток позитивних результатів від загальної кількості тестів.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.