Франція виділяє 20 млн євро, аби люди на тлі пандемії пересіли на велосипеди 

Четвер, 30 квітня 2020, 13:42

Уряд Франції оголосив про реалізацію плану на 20 мільйонів євро, аби заохотити людей пересісти на велосипеди на тлі пандемії коронавірусу. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Monde.

Уряд Франції вважає, що користування велосипедом є хорошим способом забезпечити соціальну дистанцію та дозволить зберегти забруднення повітря на низькому рівні, коли люди почнуть повертатись на роботу після карантину. 

У містах Фінляндії через коронавірус зріс велосипедний трафік

"Ми хочемо, щоб цей період став кроком уперед велосипедної культури, і велосипед в деякому сенсі став маленьким королем виходу з карантину", - пояснила міністр екологічного та інклюзивного переходу Елізабет Борн. 

Із запропонованого 20-мільйонного пакета коштів передбачається  виділення по 50 євро на ремонт велосипедів у зареєстрованих механіків. У Франції є 30 мільйонів вживаних велосипедів.

Фінансування також допоможе оплатити велонавчання і тимчасові паркувальні місця.

Місцеві органи влади також заохочуються встановлювати велосипедні доріжки по всій країні.

За словами міністра, в звичайний час 60% поїздок у Франції становлять менше 5 кілометрів, і це робить велосипеди "реальним транспортним рішенням".

Як повідомлялося, з початку травня Брюссель надасть пріоритет пішоходам та велосипедистам у центрі міста, щоб сприяти дотриманню дистанції у зв’язку з пандемією коронавірусу. 

Мілан планує впровадити одну з найамбітніших в Європі схем перерозподілу вуличного простору на користь велосипедистів і пішоходів у відповідь на кризу з коронавірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.