Греція ввела суворий карантин на островах Санторіні і Міконос

Понеділок, 6 квітня 2020, 11:28

Грецький уряд оголосив суворіші карантинні заходи для островів Міконос і Санторіні, які є одними з головних туристичних напрямків країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Ekathimerini.

Для острова Міконос вводиться загальна комендантська година з 20:00 до 8 ранку. Мешканцям більше не дозволять відвідувати весілля, лише похорони і тільки для найближчих родичів померлих.

У сім'ях, де батьки розлучені, той з батьків, хто не має опіки над дітьми, не зможе їх відвідувати. Мешканці більше не можуть залишати свої будинки, щоб провідати хворого члена сім'ї; муніципальна влада візьме на себе опіку над ними.

Жителям Міконоса не дозволять полишати свої будинки для фізичних вправ, навіть індивідуально або в парах, як це дозволено на решті території Греції.

Їм дозволять вигулювати свого собаку протягом 15 хвилин і лише у кварталі навколо їхнього будинку. Також у супермаркетах існують суворіші, ніж зазвичай, заходи щодо контролю кількості людей.

На острові Санторіні всі будівельні роботи припинені. Вищезазначені заходи введені в понеділок вранці і триватимуть 14 днів. Потім вони будуть переглянуті.

У Греції станом на понеділок зафіксовано 1792 випадки захворювання на коронавірус, в результаті хвороби померли 76 осіб.

Читайте також: Ціна вірусу: чи врятує провідні економіки світу безпрецедентна фінансова допомога

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.