Прем'єр Фінляндії допускає, що обмеження в'їзду у найбільш постраждалий регіон знімуть 19 квітня

Четвер, 9 квітня 2020, 15:56

Прем’єр Фінляндії допускає, що обмеження в’їзду та виїзду у найбільш постраждалий від епідемії регіон країни знімуть 19 квітня, як і планувалося.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін допускає, що обмеження в’їзду-виїзду в Уусімаа – регіон навколо Гельсінкі, де виявлено найбільше заражень коронавірусом – закінчаться 19 квітня, як і планувалося раніше.

Фінляндія призупиняє поромне сполучення з Естонією, Швецією та Німеччиною

"Я думаю, карантин завершиться цього дня. Поширення епідемії у різних частинах країни сповільнилося, тож я не думаю, що обмеження будуть продовжені", - зазначила вона.

Прем’єр додала, що для продовження карантинних обмежень буде важко знайти достатнє законодавче обґрунтування.

Інші обмежувальні заходи триватимуть довше: дистанційне навчання у школах – до 13 травня, ресторани залишаться зачиненими до 31 травня. Уряд рекомендує компаніям, які здійснюють морські пасажирські перевезення до Швеції, Естонії та Німеччини, не продавати квитки на дати більш ранні, ніж 13 травня. Водночас, повітряне сполучення з Таллінном зберігається.

"Звісно, нам потрібно буде переглядати тривалість обмежувальних заходів залежно від ситуації – продовжувати їх чи знімати, як заплановано", - зазначила Санна Марін.

Водночас, мер міста Порі, розташованого у провінції Сатакунта на заході країни, Айно-Майя Лукконен вважає, що обмеження в’їзду-виїзду в Уусімаа знімати надто рано, враховуючи те, що деякі люди можуть хворіти безсимптомно.

"Якщо мешканці Уусімаа почнуть їхати на свої дачі в інших регіонах – хвороба знову почне поширюватися. У нашому регіоні зараз ситуація спокійна. Тому я б дуже обережно ставилася до зняття карантину в Уусімаа наприкінці наступного тижня", - наголосила вона.

Станом на 9 квітня, за офіційною інформацією органів охорони здоров’я, у Фінляндії зареєстровано 2605 підтверджених заражень коронавірусом, та 42 смерті від Covid-19. У лікарнях перебувають 244 хворих, з них 82 – у відділеннях інтенсивної терапії.

Нагадаємо, наприкінці березня уряд країни прийняв рішення про продовження обмежувальних заходів до 31 травня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.