Україна хоче більш прогресивної політики ЄС щодо Східного партнерства

Четвер, 14 травня 2020, 19:07

Україна прагне повного членства у ЄС та на цьому етапі прагне більш прогресивної політики щодо Східного партнерства з боку Євросоюзу. 

Про це під час онлайн-дискусії "Україна в Східному партнерстві: амбітний порядок денний після 2020 року" в четвер заявив віцепрем’єр Вадим Пристайко, повідомляє "Європейська правда". 

"Політика ЄС щодо Східного партнерства повинна бути прогресивною і далекоглядною, аби ми бачили нові стратегічні цілі для східних партнерів. Як ми це бачимо в Україні - це поступовий доступ до усіх чотирьох свобод Європейського союзу", - розповів Пристайко. 

Європейські прагнення і зближення економік: Рада ЄС затвердила політику щодо Східного партнерства

За його словами, нинішній підхід ЄС "не досить стратегічний" і майбутнє партнерства буде непевним, якщо рівень співпраці з ЄС і масштаб досягнень асоційованих членів, таких як Україна, ігноруватиметься. 

"Ми вважаємо, що ці досягнення і прогрес не мають бути знехтувані чи особливо знецінені", - сказав Пристайко. 

За його словами, нині мета України незмінна - "повне членство, європейська та євроатлантична інтеграція".  "Як віцепрем’єр я не відчуваю, що цьому курсу щось загрожує. Ми йдемо вперед на повній швидкості", - запевнив Пристайко. 

Щодо майбутнього Східного партнерства Пристайко заявив, що Україна очікує від ЄС перегляду спільного підходу щодо України, Грузії та Молдови, який би передбачав глибшу інтеграцію з ЄС для партнерів.

Як повідомлялося, Європейський Союз планує перенести традиційний саміт Східного партнерства, натомість замість запланованого на 18 червня заходу готується проведення відеоконференції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.