У Чехії найбільше за чотири тижні зростання нових випадків коронавірусу

Вівторок, 19 травня 2020, 17:48

Чехія повідомила у вівторок про найбільше щоденне зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом за останні чотири тижні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Міністерство охорони здоров'я Чехії повідомило, що у понеділок було зареєстровано 111 нових випадків захворювання, в результаті чого загальне число заражень склало 8604 випадки.

МОЗ також повідомив про три нові смерті, в результаті чого число жертв вірусу в Чехії досягло 301 людини.

Зростання числа нових випадків захворювання частково викликане спалахом захворювання на шахті державної вугільної компанії OKD поблизу східного міста Карвіна, недалеко від польського кордону.

Чехія послабить контроль на кордонах з 26 травня

Регіональне гігієнічне управління Моравії-Сілезії повідомило, що станом на понеділок 82 співробітники отримали позитивний результат тесту на коронавірус.

"На даний момент проблема є тільки в регіоні Карвіна, це не привід для занепокоєння для всієї країни", - сказав епідеміолог Растіслав Мадар.

Наразі Чехія активно послаблює запроваджені у березні обмеження.  Уряд планує з наступного понеділка дозволити обідати в ресторанах в закритих приміщеннях, відкрити готелі, пом'якшити правила носіння масок і дозволити учням початкових класів повертатися в школу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: