Місцеві вибори у Франції можуть перенести на січень 2021 року – ЗМІ

Четвер, 21 травня 2020, 11:28

Другий тур місцевих виборів у Франції відбудеться або у червні, або аж у січні 2021 року.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на AFP, про це агентству повідомили представники політичних партій за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Едуаром Філіпом вчора, 20 травня.

"Прем’єр дуже чітко виключає вересень і осінь в цілому, зазначаючи, що це буде або червень, або січень",  - повідомив один зі співрозмовників агентства.  

Таку позицію прем’єр пояснює тим, що восени відбуватиметься багато інших важливих процесів: у вересні починається навчальний рік, тоді як у жовтні вся увага буде сфокусована на дебатах довкола держбюджету на наступний рік.

Водночас, повідомили більшість співрозмовників агентства, остаточне рішення з цього приводу ще не прийняте.

Уряд має повідомити парламент про свою позицію щодо нових дат виборів найімовірніше у четвер або п’ятницю.

Як повідомлялося раніше, нещодавно наукова рада оприлюднила свій висновок щодо безпечності проведення другого туру місцевих виборів у Франції, який мав стати визначальним фактором для рішення уряду щодо нових дат організації виборів. 

У ньому йдеться, що вибори, скоріш за все, можна буде проводити у кінці червня, але необхідна буде повторна оцінка ситуації за 2 тижні до дати голосування.

Вибори мають відбутися в окремих містах, де результати першого туру, проведеного 15 березня, не стали вирішальними – це близько 5000 громад. Другий тур мав відбутися 22 травня, але був відкладений у зв’язку із запровадженням надзвичайного стану через епідемію коронавірусу.

Найбільш імовірними датами називають 21 або 28 червня.

Читайте також: Європейські вибори під час пандемії: до чого варто готуватися Україні восени 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: