Ердоган програв би опозиційному меру Стамбула у разі проведення виборів - опитування

Неділя, 31 травня 2020, 10:42

Опозиційний мер Стамбула Екрем Імамоглу міг би перемогти турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана з досить комфортним відривом у разі проведення президентських виборів.

Про це свідчать результати дослідження Євразійського центру вивчення громадської думки, повідомляє "Європейська правда" з посилання на видання Ahval.

Трохи більше 40% учасників опитування заявили, що проголосували б за Ердогана, в той час як 45,5% воліли б бачити президентом Імамоглу, обраного мером від головної опозиційної Республіканської народної партії в минулому році.

В цілому 46,9% опитаних заявили, що не будуть голосувати за Ердогана, якщо він буде балотуватися на другий термін, в той час як 39,2% заявили, що будуть голосувати.

Імамоглу був обраний мером Стамбула від головної опозиційної Республіканської народної партії на повторних виборах у червні. Хоча він виграв у провладного кандидата на чергових місцевих виборах у березні, результат голосування скасували на вимогу Партії справедливості і розвитку  Ердогана.

Епідемія на тлі війни та мігрантів: як вірус став викликом владі Ердогана

Успіх Імамоглу на виборах мера та його підтримка серед виборців призвели до коментарів, що він може стати наступним президентом Туреччини.

Опитування також показало, що керівна Партія справедливості і розвитку, яка одноосібно формує уряди в Туреччині з 2002 року, у разі проведення парламентських виборів не змогла б сформувати абсолютну більшість, повідомляє Turkish Minute.

 Так, партія Ердогана може розраховувати на 34,5% голосів по всій країні, тоді як для формування однопартійного уряду потрібно 45%. За опозиційну РНП готові голосувати 30,6% опитаних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: