Україна дозволила рейси для сезонних працівників до Фінляндії, які перед тим блокувала

Понеділок, 4 травня 2020, 18:18

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко обговорив із послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне питання виїзду українських сезонних робітників на роботу в країні. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомили у пресслужбі віцепрем'єра в понеділок.

Як відомо, саме після заяв з Фінляндії, що країна може відмовитися від українських сезонних робітників після суперечливих заяв з Києва, розпочався скандал довкола українських заробітчан. 

Назад до СРСР: чому заборона рейсів для заробітчан стосується всіх

"Разом з фінськими колегами уряд України допоможе українським працівникам організовано дістатися на сезонні роботи. Це включає організацію необхідної кількості авіарейсів", - заявив Вадим Пристайко.

Він додав, що безпека при цьому є найвищим пріоритетом, тому незмінною залишається умова для роботодавців щодо легального працевлаштування українських працівників, забезпечення якісної медичної страховки і проведення обсервації. 

За словами Пяйві Лайнеа, фінські фермери цього року розраховують на 15 тисяч українців. 

"Фінляндія відчуває гостру нестачу робочої сили для сезонних робіт. Українські працівники зарекомендували себе дуже добре. Вони відповідальні, порядні, працьовиті і ми будемо раді можливості цього року знову залучити їх до роботи у сільському та лісовому господарстві та інших сферах", - підкреслила посол. 

МАУ заявила, що їй заборонили виконати рейс із заробітчанами до Лондона

Пристайко додав, що в урядовому офісі наразі є аналогічні запити щодо українських сезонних працівників з Австрії, Данії, Норвегії та інших країн.

Раніше Пристайко запевнив, що уряд не заважатиме українцям, які захочуть виїхати на сезонні роботи в Європу.

Нагадаємо, чартер із заробітчанами був заблокований перед вильотом до Лондона, але після скандалу він все ж доставив українських працівників за кордон. 

Цьому передувала заява глави МЗС Дмитра Кулеби, що Україна отримує звернення від держав-партнерів про потребу в українських робітниках, але на тлі пандемії відправляти їх за кордон "нелогічно".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.