У Берліні розробляють "пост-коронавірусні" правила для оркестрів

Четвер, 7 травня 2020, 18:05

У Берліні група науковців готує рекомендації для оркестрів щодо того, як найбезпечніше відновити роботу після послаблення карантину.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

У Берліні група експертів готують методичні рекомендації для оркестрів щодо того, як безпечно збиратися на репетиції та концерти, коли культурне життя почне відновлюватися.

У Німеччині другий день поспіль зростає кількість нових випадків коронавірусу

Ініціативою займаються науковці Charite university на прохання семи оркестрів Берліну. Зокрема, науковці ретельно досліджують, як поширюються потоки повітря під час гри на різних духових інструментах.

У рекомендаціях пропонують розміщувати музикантів щонайменш за 1,5 метри одне від одного, а секцію духових – за 2 метри одне від одного.

Основною "групою ризику" в оркестрі вважають музикантів, що грають на мідних духових (валторни, труби, тромбони), які у процесі гри дихають дуже інтенсивно, тож їх пропонують додатково відділяти захистом з органічного скла.

Видання повідомляє також, що у рамках краудфандингової компанії у Німеччині зібрали понад 1,5 млн євро, щоб підтримати професійних музикантів, які внаслідок карантинних обмежень залишилися зовсім без джерел доходу.

Нагадаємо, у середу 6 травня федеральний уряд і землі у Німеччині домовилися продовжити обмеження на соціальні контакти до 5 червня, але з пом’якшеннями

Дійсне дотепер обмеження на торгівлю на площі до 800 квадратних метрів скасовується. Магазини зобов'язані вживати гігієнічні заходи і не допускати виникнення черг. 

Водночас рішення щодо ослаблення заходів, як і раніше, ухвалюватиме влада федеральних земель - тому у місцях спалах інфекції можуть діяти більш суворі правила. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: