Родичі жертв коронавірусу в Італії подали скарги до прокуратури

Середа, 10 червня 2020, 19:21

П'ятдесят родичів жертв коронавірусу в Італії в середу подали офіційні скарги до прокуратури міста Бергамо, прагнучи встановити відповідальних за велику кількість жертв коронавірусу. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local

"Ми не хочемо помсти, ми хочемо справедливості", - прокоментував 31-річний Стефано Фуско, чий дідусь помер від вірусу в будинку для літніх людей в березні. Фуско створив групу в Facebook, щоб спілкуватися з іншими людьми, які потрапили в подібну ситуацію. 

В містечку у районі Бергамо антитіла на коронавірус виявили у 37% жителів

За офіційними даними, які багато експертів називають заниженими, під час епідемії від коронавірусу в Італії загинули понад 34 тисячі осіб. 

Скарги були подані в прокуратуру міста Бергамо в Ломбардії - районі, який найбільше постраждав від пандемії, і "став символом цієї трагедії", сказав Фуско. Водночас скарги подали громадяни з цілої країни. 

Прокурори Бергамо проводять широкомасштабне розслідування кризи в галузі охорони здоров'я. Місцеві родини звинувачують владу в запізнілому створенні "червоної зони", а також в багаторічних скороченнях фінансування системи охорони здоров'я в Ломбардії.

Ще 150 скарг перебувають у процесі підготовки. 

Прокурори у Бергамо, за даними джерел, планують допитати як свідків прем'єр-міністра Джузеппе Конте, а також міністрів охорони здоров'я та внутрішніх справ Роберто Сперансу та Лукіана Ламоргезе. 

Нагадаємо, вибіркове тестування жителів провінції Бергамо на антитіла до коронавірусу показало позитивний результат у 57% протестованих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.