В ЄС були дуже розчаровані відставкою Рябошапки – представниця Єврокомісії

Четвер, 11 червня 2020, 14:31

В Європейському союзі були розчаровані відставкою Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора України.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це заявила заступник гендиректора головного директорату Європейської комісії з питань сусідства та переговорів про розширення ЄС Катерина Матернова під час онлайн-дискусії, організованої Німецькою радою з питань зовнішніх відносин.

"Ми всі були дуже розчаровані, коли Руслан Рябошапка був усунений з посади, тому що ми дуже близько з ним працювали і підтримували у реформах. Я вважаю, що його робота із реформування Офісу генерального прокурора була досить вражаюча", - сказала Матернова.

В той же час вона наголосила, що ЄС продовжить співпрацю з Україною, в тому числі у сфері реформування прокуратури та правоохоронних органів.

"Ми партнери, але ми критичні партнери, тому разом із допомогою ми також будемо вказувати на сфери, якими ми не дуже задоволені", - сказала вона.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що мало наслідком його відставку з посади.

Пізніше Рябошапка заявляв, що президент Володимир Зеленський знищує реформу прокуратури, оскільки руками свого генпрокурора Ірини Венедіктової повертає на посади старих прокурорів, які не пройшли атестації. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: