"Вандалізм" на угорському меморіалі, який обурив МЗС, спричинила негода – поліція

Понеділок, 15 червня 2020, 15:51

Поліція Закарпатської області перевіряє інформацію про пошкодження панно у Свалявському меморіальному парку.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявили у пресслужбі обласної поліції.

За попередніми даними правоохоронців, пошкодження могло бути спричинене погіршенням погодних умов.

"14 червня, в ході моніторингу мережі Інтернет працівники поліції виявили публікацію, в якій йдеться про пошкодження панно на території меморіального комплексу в місті Свалява. Дану подію було зареєстровано та розпочато перевірку. На місце події направлено працівників слідчо-оперативної групи, які при огляді попередньо встановили, що вказані ушкодження ймовірно були спричинені внаслідок несприятливих погодних умов", – йдеться в повідомленні.

При цьому в поліції додали, що наразі перевірка триває, "встановлюються додаткові обставини події".

"У разі підтвердження факту вандалізму працівники поліції докладуть максимум зусиль для встановлення правопорушників та нададуть їх діям правову оцінку", – наголосили у поліції.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що осквернення експозиції у Свалявському меморіальному парку, про що на вихідних повідомляли місцеві ЗМІ, є спробою дестабілізувати ситуацію в Закарпатській області.

Раніше секретар ради Свалявського меморіального парку Дьордь Дупко повідомив, що вандали осквернили матеріали експозиції на задній частині Стіни плачу. За його словами, вандали зірвали і осквернили панно, яке містить інформацію трьома мовами - українською, угорською, німецькою.

Читайте також: Палити і підривати: хроніка нищення угорських символів та будівель на Закарпатті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.