МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок за кордон без нагальної потреби

Понеділок, 15 червня 2020, 21:09

МЗС України через пандемію рекомендує українським громадянам утриматися від поїздок за межі країни без нагальної потреби.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу МЗС.

"У зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19 у світі та зростанням кількості нових випадків захворювання МЗС України рекомендує українським громадянам утриматися від поїздок за межі України без нагальної необхідності" - заявили в МЗС.

"Під час ухвалення рішення просимо також орієнтуватися на актуальні офіційні дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) із розповсюдження коронавірусної інфекції у світі та найбільш уражених регіонів", - йдеться у повідомленні відомства.

Крім цього, в МЗС надали низку рекомендацій громадянам на випадок, якщо вони все-таки мають намір виїхати за межі країни, перебувають за кордоном або наражаються на небезпеку у зв'язку з епідемією коронавірусу в одній із країн.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило список країн так званої червоної зони, після прибуття з яких необхідно пройти обов'язкову обсервацію.

До "червоної зони" увійшли країни, в яких станом на 14 червня показник захворюваності на коронавірус перевищує 40 на 100 тис. населення.

Як повідомлялося, Греція в понеділок відкрила свої основні аеропорти в Афінах і Салоніках для громадян ЄС і громадян третіх країн, щоб збільшити кількість міжнародних рейсів і відновити туризм після тримісячного карантину.

Пасажири, що прибувають з країн, які Агентство з безпеки польотів (EASA) вважає небезпечними у зв'язку з поширенням коронавірусу, повинні будуть здати тест.

Слід зазначити, що Україна входить до списку країн з високим ризиком зараження, тому по прильоту необхідно буде здавати тест і проходити карантин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.