Глава МЗС Естонії про історичні тези Путіна: "Брехня від початку до кінця"

Субота, 20 червня 2020, 12:33

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу розкритикував президента РФ Владіміра Путіна за трактування історії Балтійських країн під час Другої світової війни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"В опублікованому сьогодні номері журналу National Interest на тему Другої світової війни президент Росії Володимир Путін продовжує представляти помилковий історичний наратив", - заявив у п’ятницю Рейнсалу.

МЗС Литви викликало представника РФ через пакт Молотова-Ріббентропа

"Він окремо говорить і про Балтійські країни, посилаючись на те, що країни Балтії приєдналися до Радянського Союзу на підставі договору і за згодою обраних народних представників, і це відповідало міжнародному та внутрішньодержавному праву того часу. Ці твердження брехливі від початку і до кінця, і я їх засуджую", - відзначив міністр закордонних справ Естонії.

Він сказав, що особливо цинічно озвучувати такі твердження у тиждень, коли виповнюється 80 років з моменту протиправної окупації Балтійських країн.

Путін до Дня перемоги написав статтю під назвою "75 років Великої Перемоги: спільна відповідальність перед історією і майбутнім".

У ній, серед іншого, він виправдовує дії Сталіна і пакт Молотова-Ріббентропа, звинувачує європейські країни в боягузтві і спробі залишити Радянський Союз один на один з Німеччиною.

Польський уряд вважає останню статтю Владіміра Путіна про Другу світову війну частиною послідовної інформаційної війни проти Заходу та маніпуляцією історією. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.