В Ірландії рекомендують скасувати відпустки за кордоном через збільшення заражень

Вівторок, 30 червня 2020, 13:52

Тисячам ірландців, які запланували відпочинок за кордоном, рекомендують відмовитися від свої планів через зростання числа нових випадків коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Independent.

Головний лікар Ірландії Тоні Галохан виступив з цим проханням на тлі невеликого, але тривожного зростання числа кластерних заражень, пов'язаних з подорожами, і збільшення числа випадків зараження вірусом серед молодих людей, які порушують карантинні обмеження.

Один з кластерів пов'язаний з людиною, яка повернулася з Іраку і заразила інших на північному заході Ірландії. Тепер медичні органи країни побоюються, що в міру того, як все більше людей будуть їхати за кордон, буде зростати число заражень.

"Я знаю, що люди зробили бронювання. Було б набагато розумніше від цього відмовитися" – сказав Галохан.

У понеділок в Ірландії виявили 24 нових випадки вірусу. Вперше зростання числа нових випадків після спадного тренду було зафіксоване п’ять днів тому.

За словами головного лікаря, поки зростання незначне і може не перерости в тенденцію.

"Але ми повинні дуже уважно стежити за цим і дивитися, чи потрібно щось робити. Це якраз те, що нам потрібно зробити раніше" – сказав він.

В Ірландії відучора вперше з березня знову запрацювали паби, ресторани, готелі, перукарні і інші подібні заклади, закриті у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Читайте також: Між безвізом та коронавірусом: як зупинятимуть туристів після відкриття авіарейсів до ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: