Туреччина та Британія наблизилися до підписання угоди про ЗВТ

Вівторок, 14 липня 2020, 12:08

Туреччина та Британія наблизилися до підписання угоди про зону вільної торгівлі, що охопить промислові товари, продукти сільського господарства та сферу послуг.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Financial Times, про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

 За його словами, розбіжностей у баченні щодо угоди фактично немає і потрібно фіналізувати лише незначні деталі.

Кулеба допускає підписання угоди про ЗВТ з Туреччиною у 2020 році

Британія є другим найбільшим торговельним партнером Туреччини після Німеччини, тож угода про ЗВТ дуже цікавить турецький бізнес, зокрема, автомобільну й текстильну галузь та виробників побутової техніки.

За даними британського Офісу національної статистики, товарооборот між країнами торік досягнув 18,8 млрд фунтів стерлінгів, з яких 7,9 млрд – експорт з Британії до Туреччини і 10,9 млрд – турецький імпорт до Британії.

Угода про ЗВТ між країнами стане можливою після завершення "перехідного періоду" після Brexit.

"Ми вже домовилися з Британією, що після Brexit нарощуватимемо нашу двосторонню торгівлю, прагнучи досягти товарообороту у 20 млрд доларів", - зазначив Мевлют Чавушоглу.

Також Анкара сподівається на окрему угоду щодо імміграції, яка б дозволила громадянам Туреччини, котрі ще не мають посвідки на проживання, отримати спеціальний статус після того, як у Британії завершиться транзитний період після Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.