Болгарія закриває нічні клуби, забороняє глядачів на спортивних заходах

Четвер, 9 липня 2020, 14:18

Болгарія закриє нічні клуби та дискотеки у приміщеннях і заборонить присутність глядачів на всіх спортивних заходах через зростання нових випадків коронавірусу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Кирило Ананьєв, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Також Болгарія обмежить участь у громадських зібраннях 30 особами. 

У Болгарії повернули масковий режим

У країні з населенням у 7 мільйонів людей зареєстровано 4342 випадки коронавірусу та 259 смертей. Кількість нових випадків почала зростати через кілька тижнів після того, як Болгарія скасувала більшість обмежувальних заходів.

У четвер кількість нових випадків "підскочила" до 240, рекордно за один день, і Ананьєв заявив, що міністерство очікує подібних цифр у найближчі дні.

"Ми вважаємо, що цих заходів буде достатньо, щоб зупинити тенденцію зростання. Збільшення числа випадків пов'язане з шкільними випускними та масовими зібраннями людей в одному місці", - сказав Ананьєв журналістам.

Після того, як на початку червня глядачів допустили на футбольні матчі, повідомлялося про численні порушення правил соціальної дистанції.

Прем’єра Болгарії оштрафують за вхід до церкви без маски

Нічним клубам та дискотекам дозволять працювати на свіжому повітрі, але при заповненості у 50% та обов'язковому соціальному дистанціюванні. 

Весілля, шкільні випускні та інші громадські зібрання зможуть відбуватися за участи не більше як 30 осіб як у приміщенні, так і на вулиці.

Болгарія продовжила режим надзвичайної ситуації в країні до кінця липня, щоб міністр охорони здоров'я мав більшу гнучкість, видаючи спеціальні розпорядження для стримування інфекції.

Раніше Австрія закликала громадян не їздити в Болгарію та Румунію через коронавірус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.