Зеленський пообіцяв ЄС "найближчим часом" ухвалити закони, яких вимагає Асоціація

доповнено
П'ятниця, 28 серпня 2020, 16:49

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв ЄС, що Україна найближчим часом прийме закони, яких вимагають її зобов’язання в рамках Угоди про асоціацію.

Як пише "Європейська правда", про це він заявив в офіційному Twitter після розмови з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

"Проговорив з Урсулою фон дер Ляєн, що Україна і ЄС, попри пандемію коронавірусу, продовжують економічну  інтеграцію і зміцнюють стратегічне партнерство. 

Найближчим часом парламент ухвалить закони щодо Угоди про асоціацію. Під час Саміту (Україна-ЄС) Україна обговорить прогрес у виконанні Угоди й реалізації реформ", - написав Зеленський. 

Які саме закони маються на увазі та у яких сферах, президент не уточнює.

Пізніше з'явилося повідомлення президентки Єврокомісії за підсумками розмови.

"Мали гарну дискусію з Володимиром Зеленським щодо співпраці та посилення нашого сусідства. Ми обмінялися поглядами щодо майбутнього саміту Україна-ЄС, порядку денного реформ, підтримки з боку Єврокомісії у зв'язку з панедмією коронавірусу на 1,2 млрд євро, Мінських домовленостей та ситуації у Білорусі", - написала Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, нещодавно віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що уряд України планує у жовтні надати ЄС готові пропозиції щодо зміни Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Наступного дня прем’єр Денис Шмигаль заявив, що ці ініціативи будуть готові у грудні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.