Туреччина обурилася з приводу обшуків у кримських татар в окупованому Криму

Вівторок, 1 вересня 2020, 07:53

У Міністерстві закордонних справ Туреччини відреагували на серію обшуків у домівках кримських татар, здійснених вчора в окупованому Криму.

Про це йдеться у заяві МЗС Туреччини, повідомляє "Європейська правда".

У заяві висловлюють стурбованість з приводу обшуків, які відбулися в Криму вранці 31 серпня.

"Це останній приклад систематичних утисків і залякування проти кримських татар, що розпочалися після незаконної та нелегітимної анексії Криму у 2014 році. 

Туреччина продовжить підтримувати кримських татар, братній народ, які захищали їхні права та інтереси у мирний спосіб і намагаються бути почутими через демократичні інструменти", - зазначає МЗС Туреччини.

На порозі війни: чи може НАТО зупинити конфлікт Греції та Туреччини

Як вчора повідомляла "Українська правда" з посиланням на правозахисників "Кримської солідарності", окупаційна влада Криму прийшла з обшуками до помешкань кримських татар у Нижньогірському й Радянському районах Криму, а також у Судаку.

Після обшуків чотирьох кримських татар – Айдера Кадирова, Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова та Енвера Топчі – затримали і повезли в Управління ФСБ у Сімферополі.

Прокуратура Криму на материковій частині України відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості житла під час проведення незаконних обшуків у будинках кримських татар (ч. 2 ст. 162 КК України).

Нагадаємо, під час свого візиту до Києва на початку липня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу запевнив, що Туреччина ніколи не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.