Україна обмежила імпорт з Німеччини живих свиней та продукцію з них

П'ятниця, 11 вересня 2020, 15:30

Україна з четверга, 10 вересня, запровадила обмеження на ввезення з Німеччини сприйнятливих до африканської чуми свиней тварин, генетичного матеріалу і продуктів з них.

Відповідне розпорядження видав головний державний ветеринарний інспектор України, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Держпродспоживслужбу.  

10 вересня на території німецької федеральної землі Бранденбург серед диких свиней було зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС). 

Німеччина підтвердила перший випадок африканської чуми свиней

Це перший підтверджений випадок АЧС на території Німеччини.

Щоб запобігти занесенню на територію України збудника хвороби, з 10 вересня запроваджено обмеження на ввезення з Німеччини сприйнятливих до АЧС тварин, генетичного матеріалу та продуктів від них  - за винятком продуктів, що пройшли необхідну обробку відповідно до вимог українського законодавства.

Рішення ухвалене з урахуванням Кодексу здоров’я наземних тварин Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (OIE) та законодавства України. 

Відомство просить підприємства і господарства, які планують імпортувати з Німеччини живих свиней і продукцію з них, врахувати цю інформацію.

Африканська чума свиней, що зародилася в Африці і поширилася на країни Азії і Європи, майже завжди закінчується смертельним результатом для свиней. Від неї немає вакцини або ліків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.