У Німеччині обіцяють, що вакцинація від коронавірусу буде добровільною

Вівторок, 15 вересня 2020, 19:09

Міністри федерального уряду Німеччини запевняють, що після появи вакцини від коронавірусу вакцинація буде добровільною.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на DPA, про це сказали федеральний міністр охорони здоров’я Єнс Шпан та міністр освіти й науки Аня Карлішек. 

Аня Карлішек зауважила, що майбутню вакцину можливо буде почати застосовувати лише після того, коли підтвердять її безпечність, і цього принципу дотримуватиметься і Німеччина, і ЄС загалом. За її словами, цього очікують приблизно в середині 2021 року.

Перегони, в яких не поспішають: коли світ отримає надійну вакцину від коронавірусу

Єнс Шпан розповів, що перш ніж будуть прийматися такі рішення, вакцина пройде випробування на тисячах волонтерів, що передбачається 3-ю стадією випробування.

Міністри зазначили, що вакцинація у Німеччині буде "повністю добровільною" - з огляду на те, що тезу про примусову вакцинацію активно поширюють прихильники "теорій змов" щодо коронавірусу.

"Ми переконані, що зможемо досягти достатнього рівня імунізації населення з добровільним підходом", - зазначив Єнс Шпан. 

За його словами, для цього достатньо вакцинувати 55-65% населення.

AstraZeneca відновлює клінічні випробування вакцини від коронавірусу

Німеччина раніше створила фонд обсягом 750 млн євро для підтримки розробників майбутньої вакцини від коронавірусу.

Німецька BioNTech із Майнцу, яка працює над вакциною разом з американською компанією Pfizer, отримає з нього 375 млн євро, ще 252 млн передбачені для розробника CureVac.

Обидві компанії - серед тих, з якими Єврокомісія попередньо домовилася про закупівлю вакцини, якщо буде підтверджено її безпечність та ефективність.

Детальніше про те, як у світі розробляють вакцину від коронавірусу, читайте у матеріалі: Перегони, в яких не поспішають: коли світ отримає надійну вакцину від коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.