У Держдумі вірять у "розвіддані" від Лукашенка, бо "не Росія їх оприлюднила"

Субота, 5 вересня 2020, 12:39

У Держдумі РФ не бачать причин для сумнівів в оприлюдненому в Білорусі записі "перехопленої розмови" нібито Берліна і Варшави про отруєння опозиціонера Навального.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив РИА "Новости" голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Калашников.

За його словами, запис ще потрібно перевірити, але він створює враження достовірного.

"Звичайно, треба його перевірити на справжність. Але це справа вже спеціальних служб і лабораторій. Але на мене він справив враження як досить достовірний, тим більше що він був оприлюднений не нашою державою і не нашими спецслужбами... Думаю, що він справжній", - заявив Калашников.

Запис нібито перехоплених Білоруссю переговорів, на яких представники офіційних "Варшави" та "Берліна" із невластивими полякам і німцям іменами Майк та Нік хвалять Лукашенка і домовляються "відвадити Путіна від Білорусі", була оприлюднена державними білоруськими медіа у п'ятницю ввечері.

Розмова, яка триває 59 секунд і більше схожа на пародію, втім, не викликала довіри у соцмережах. Про це свідчать численні жартівливі відео та колажі, що обіграють сюжет "перехопленої розмови".

Також користувачі соцмереж жартують з приводу російсько-білоруських переговорів

 

Ще до оприлюднення запису офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт заявив, що твердження Лукашенка про фальсифікацію інформації про отруєння російського опозиціонера Алексєя Навального, не відповідають істині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.