Глава МЗС Британії: отруєння Навального "Новічком" - це гангстеризм

Неділя, 6 вересня 2020, 16:46

Глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб заявив, що версія про причетність влади РФ до отруєння російського опозиціонера Алєксєя Навального видається найбільш правдоподібною.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Рааб заявив в ефірі ВВС.

"Я думаю, що складно прийти до якогось альтернативного пояснення, з огляду на попередню російську державну практику використання такої речовини в Солсбері, з огляду на труднощі отримання, зберігання і вже тим більше використання "Новічка", це ж дуже небезпечна речовина", - сказав Рааб.

На думку Рааба, потрібно провести розслідування за підтримки Організації з заборони хімічної зброї, в якому Росія повинна співпрацювати.

Британський міністр також підкреслив, що використання речовини групи "Новічок" не може вважатися внутрішньою справою країни.

"Використання хімічної зброї в такому контексті - це чистої води гангстеризм, а у Росії є міжнародні зобов'язання не використовувати подібні речовини", - додав він.

Нагадаємо, у МЗС РФ заявили, що в розробці нервово-паралітичних речовин групи "Новічок" брали участь спеціалісти західних країн і структур НАТО.

Як повідомлялося, 2 вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли "Новічком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель не має сумнівів, що Алексєя Навального отруїли, бо намагались змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні запитання" від уряду Росії. 

У Кремлі натякнули, що Навального отруїли вже в Німеччині.

Читайте також: Отрута для Путіна: що змінює замах на Навального у відносинах Росії та Заходу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.