У Нідерландах зафіксували перший в світі випадок смерті після повторного зараження COVID-19

Вівторок, 13 жовтня 2020, 14:05

89-річна мешканка Нідерландів померла після того як заразилася коронавірусом повторно.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NOS.

Це перша смерть у світі, підтверджена після повторного зараження вірусом SARS-CoV-2, як офіційно називається коронавірус. Жінка страждала від хвороби Вальденстрема, рідкісної форми раку кісткового мозку

Цього року пацієнтка звернулася до відділення невідкладної допомоги однієї з лікарень на півдні країни. У неї була лихоманка, і вона сильно кашляла. У жінки був позитивний результат тесту на коронавірус. Через п'ять днів симптоми пройшли, і її виписали з лікарні.

Через два місяці їй був призначений новий курс хіміотерапії. Після нього у хворої знову піднялася температура, почався кашель і задишка.

Вона була повторно госпіталізована і знову отримала позитивний результат тесту. У пацієнтки двічі був негативний результат тесту на антитіла до вірусу в крові. На 8-й день госпіталізації її стан різко погіршився, і через два тижні вона померла.

У всьому світі відомо про 23 випадки повторного зараження коронавірусом. Вперше повторну інфекцію виявили у 33-річного жителя Гонконгу . У більшості цих випадків повторна інфекція була менш важкою, ніж початкова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.