В Італії ще п'ять регіонів перейдуть до "помаранчевої зони" та закриють ресторани

Вівторок, 10 листопада 2020, 15:42

Ще п’ять італійських регіонів через погіршення ситуації з коронавірусом з 11 листопада перейдуть до "помаранчевої зони" з жорсткішим карантином, що означає закриття ресторанів та обмеження в'їзду-виїзду з регіону. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Corriere della Sera.

Це Лігурія, Тоскана, Умбрія, Базиліката та Абруццо. 

Італійські лікарі закликають ввести локдаун, за добу понад 25 тисяч нових заражень

Провінція Больцано та, найбільш імовірно, Кампанія перейдуть до "червоної зони" із найжорсткішими обмеженнями. Наразі "червоні" вже чотири регіони - Ломбардія, Калабрія, П’ємонт та гірська область Валле д’Аоста.  

У своєму тижневому звіті міністерство охорони здоров’я зазначає, що ситуація з епідемією стрімко погіршується на всій території країни. Індекс поширення вірусу (який показує, скільки в середньому людей інфікує один хворий) в середньому перевищує 1,7, а заповненість лікарень наближається до критичної. 

Нагадаємо, з 5 листопада до 3 грудня Італія запровадила комендантську годину та ще низку обмежень на всій території країни. 

У "помаранчевих" зонах обмежується в’їзд-виїзд з регіону - окрім випадків, коли для цього є нагальна необхідність, так само обмежується виїзд зі своїх муніципалітетів. Ресторани зможуть працювати тільки на доставку або продавати страви з собою. 

У "червоній зоні", на додачу до цього, закривають непродуктові магазини (крім аптек і кіосків преси), призупиняються усі спортивні події. 

На відміну від весни, навіть у регіонах найбільшого ризику не закривають перукарні, дитсадки та початкові школи. 



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.