У Єревані відбувся новий мітинг з вимогою відставки прем’єра за здачу Карабаху

Четвер, 12 листопада 2020, 21:01

У столиці Вірменії 17 політичних партій провели чергову акцію з вимогою відставки прем’єр-міністра Нікола Пашиняна за здачу Карабаху.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Радіо Азатутюн", вірменську службу "Радіо Свобода".

Політичні сили, які виступили з вимогою відставки прем’єра, заявляють, що він "здав Арцах (самопроголошену республіку у Нагірному Карабаху) за спиною у народу" і має піти з влади якнайшвидше. 

Похмілля Вірменії: що чекає країну та регіон після закінчення війни у Карабаху

Представник вірменської революційної федерації "Дашнакцутюн" Армен Рустамян у коментарі "Радио Азатутюн" сказав, що акції триватимуть, доки Нікол Пашинян не піде у відставку.

Демонстрація вирушила під будівлю Служби національної безпеки. Там політики висловили протест з приводу затримання лідерів та представників політичних сил, які виступили з вимогою відставки Пашиняна.

Агентство "Новости Армении" також повідомляє, що вже після фактичного завершення мітингу правоохоронці оголосили у гучномовець, що акція незаконна, та спробували затримувати людей. У поліції повідомили, що щодо 20 осіб склали протокол за порушення норм, що діють у період режиму надзвичайного стану.

Нагадаємо, напередодні після мітингу Спеціальна слідча служба Вірменії затримала 10 опозиційних лідерів в рамках кримінальної справи про організацію та проведення масових зібрань в Єревані з порушенням встановленого законом порядку.

Серед затриманих за звинуваченням в організації масових заворушень - голова опозиційної проросійської партії "Процвітаюча Вірменія" Гагік Царукян, представник опозиційної партії "Дашнакцутюн" Гегам Манукян, заступник голови опозиційної Республіканської партії Едуард Шармазанов та інші.

Парламент Вірменії не зміг зібратись для відставки прем’єра 

Протести в Єревані почалися в ніч на 10 листопада через підписання мирної угоди щодо Нагірного Карабаху між Вірменією, Азербайджаном та Росією. 

У Вірменії цю угоду сприйняли як капітуляцію перед Азербайджаном. Опозиція та протестувальники вимагають відставки прем’єр-міністра Нікола Пашиняна, однак поки що парламент не зміг зібратися з цією метою на позачергове засідання.

Детальніше про це читайте у статті Похмілля Вірменії: що чекає країну та регіон після закінчення війни у Карабаху

а також: "Капітуляція Вірменії: що змінює російська угода щодо Карабаху і чим вона загрожує Україні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.