Віцепрем’єрка оцінила євроінтеграцію України на "тверду вісімку"

Вівторок, 17 листопада 2020, 13:48

Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина оцінила європейську інтеграцію України на "тверду вісімку" за 12-бальною шкалою. 

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", таку оцінку Стефанішина дала під час виступу на онлайн-форумі коаліції "Реанімаційний пакет реформ" "Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса" у Києві в вівторок.

Відповідаючи на прохання модератора оцінити євроінтеграційні успіхи України в цьому році, Стефанішина сказала, що "завжди  є куди розвиватися".

Стефанішина запевняє, що уряд врятує безвіз та євроінтеграцію, попри рішення КС

"Я би сказала, що за політичною оцінкою то це "тверда вісімка". І, звичайно, є куди рухатися і нарощувати темп", - сказала вона.

Коментуючи виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, Стефанішина сказала, що в цьому році її не вдасться виконати на 100%, оскільки готується рішення про оновлення угоди. 

Вона також зазначила, що "весь рік ми присвятили тому, що наздоганяли" невиконані у минулі роки завдання, передбачені угодою.

"Прагнучи до 100% цього року, ми ще виконуємо те, що не виконали з 2016 року", - зазначила віцепрем’єрка. 

Стефанішина окремо запевнила, що сьогодні немає жодної загрози євроінтеграції України. 

"Якби така загроза була, то ні від президента, ні від уряду, ні від членів РНБО не послідувала б така реакція на рішення КСУ", - сказала вона. 

Читайте також: Ольга Стефанішина: вихід з конституційної кризи лише посилить міжнародну підтримку України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.