Лукашенко запропонував Макрону посередництво у діалозі з мусульманами

Понеділок, 2 листопада 2020, 15:42

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко запропонував французькому президенту Еммануелю Макрону допомогу у налагодженні діалогу з мусульманами.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Лукашенко сказав на зустрічі з митрополитом Мінським і Заславським Веніаміном, його цитує державне агентство БелТА.

Лукашенко заявив, що мусульмани ніколи не створювали для нього проблем. 

Країни ЄС одна за одною виступають на захист Макрона після заяв Ердогана

"Я часто кажу, що мусульмани на всіх виборах практично на 100% підтримували владу і мене як президента. Ми ніколи собі не дозволимо те, що недавно почав заявляти президент Франції про свободу слова та релігійні почуття: що тобі дасть це в країні, що ти починаєш критикувати мусульман? Може, йому якраз треба посередництво між ним і мусульманами? Я можу йому тут допомогти, тому що у мене з мусульманами дуже добрі відносини", - сказав Лукашенко. 

Він сказав, що "категорично неприйнятно втручатися в почуття віруючих". 

"Ми ніколи собі не дозволимо кидати каміння у віруючих. Моя позиція була завжди такою: кожна людина повинна знайти свою дорогу до храму ", - сказав Лукашенко.

2 жовтня президент Франції Еммануель Макрон заявив про необхідність боротьби з "радикальним ісламізмом". Він описав іслам як релігію, яка "переживає кризу" у всьому світі.

Ердоган закликав до бойкоту французьких товарів через заяви Макрона

Через два тижні чеченський молодик посеред вулиці обезголовив 47-річного Самюеля Паті, викладача історії в коледжі у містечку неподалік Парижа, який на уроці показував учням карикатури на пророка Мухаммеда. 

29 жовтня стався теракт у Соборі Богоматері в Ніцці, внаслідок якого загинули троє людей. Нападник виявився вихідцем з Тунісу, що прибув до Франції на початку жовтня.

Заява Макрона і його реакція на теракти викликали жорстку критику у мусульманському світі.

Читайте детальніше: Війна за віру: що стоїть за "карикатурним конфліктом" між Туреччиною та ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.