Понад 60% французів цього року святкуватимуть Різдво меншою компанією, ніж зазвичай

П'ятниця, 27 листопада 2020, 09:28

Шестеро із десяти французів налаштовані дотримуватись ретельніших заходів обережності під час зустрічей з рідними на Різдво, а 66% святкуватимуть у меншій компанії, ніж зазвичай. 

Як пише "Європейська правда" з посиланням на BFMTV, про це свідчить опитування, проведене соціологічною компанією на замовлення France Info та Le Figaro.

72% респондентів відповіли, що збираються дотримуватися оприлюднених урядом рекомендацій щодо святкувань.

Французи планують витратити на Різдво більше, ніж торік, попри епідемію

Президент Еммануель Макрон раніше просив "максимально обмежити" кількість дорослих, які збираються разом в одній кімнаті, та при цьому тримати дистанцію і не знімати маски.

Голова медкомісії госпітального округу столиці Ремі Саломон порадив французам, якщо і йти у гості до своїх батьків, то не вечеряти з ними, щоб не знімати маски.

Органи охорони здоров’я рекомендують не збиратися компаніями більше шести людей, проте з опитування випливає, що 37% французів планують більші зібрання, у тому числі більше 10 осіб. Серед цих майже половина відповіли, що не збираються тримати дистанцію, 64% - не будуть носити маски під час вечірки.

Більше 50% респондентів відповіли, що відчувають смуток і стрес, попри наближення свята - через те, що епідемія зробила неможливим звичайне нормальне святкування.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон оголосив про поетапне послаблення жорстких коронавірусних обмежень, що діяли з кінця жовтня. Перші з них настануть з 28 листопада - з цього дня зможуть відкритися усі магазини та книгарні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.